Formem les i els mentors Vitamina

El 7 de gener les facilitadores del Programa Vitamina van oferir 4 hores de formació específica en mentoria a un nou grup de persones mentores per al grup de 4rt any del Programa Vitamina a Mataró.

El 7 de gener de 2021 les facilitadores del  Programa Vitamina van organitzar una formació per les noves persones voluntàries que faran la mentoria del grup de joves de quart any de Mataró.

Vitamina és un programa de 4 anys per a empoderar joves de barris en risc d’exclusió social per esdevenir líders ètics i motors de transformació social dels seus entorns. Cada any les i els joves treballen de forma grupal unes competències. El primer any treballen l’autoconeixement, el segon any les relacions de qualitat, el tercer any la responsabilitat social i el quart any el projecte vital.

Dins del treball del projecte vital que s’esdevé durant el quart any, el mentoratge és una eina clau per a la capacitació dels i les joves. Les facilitadores del Programa Vitamina emparellen cada jove amb una persona voluntària que realitza una mentoria del projecte vital del jove. S’estableixen relacions específiques de confiança i qualitat que ajuden a la o el jove a plantejar-se què vol fer en el futur i com pot fer per aconseguir-ho.

La formació dels mentors ens sembla clau per al bon funcionament del mentoratge i per això, cada any que organitzem un programa de mentoria, donem una formació específica per les persones voluntàries que volen fer de mentors. Les facilitadores del Programa Vitamina ofereixen 4 hores de formació específica en mentoria a cada nou grup de persones mentores i aquest any el 7 de gener el van poder oferir de forma online per aquelles persones que participaran en la mentoria del grup de 4rt any de Mataró.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va néixer a Barcelona el 2002 amb la missió de pacificar entorns i a partir d’aquesta idea de pacificació d’espais de conflicte va néixer el Programa Vitamina per tal de treballar amb la joventut del barris més conflictius com a llavors de pau i esperança. L’any 2021 que ha estat declarat per l’ONU com l’any de la Pau i la confiança aquesta tasca ens sembla més rellevant que mai i ens sentim especialment recolzats de manera institucional per poder continuar estenent aquesta tasca de concòrdia.

El programa Vitamina és possible gràcies al suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...