Ens retrobem a l’Èsser en Pau!

Aquest dimarts 7 de setembre vàrem començar la nova temporada de sessions de l’Eep!

En les situacions difícils per les que passem, tan a nivell personal com social, sovint necessitem que ens escoltin. Però que ens escoltin de debò, intentant entendre la nostre situació, sense ser jutjats. És aquesta escolta activa, respectuosa y transformadora la que despleguem a l’espai d’intercanvi Ésser en Pau (Eep!). Una escolta activa que vol generar noves visions, nous camins per superar obstacles i posar la llavor d’una nova consciència social on el tu tingui tant de valor com el jo.

Aquesta és una iniciativa impulsada per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, NOVACT, FICAT i la Casa de l’Ésser que va iniciar-se el febrer del 2020. Després de més d‘un any i mig de trobades mensuals, aquest setembre iniciem una nova temporada d’Eep! amb sessions dedicades a la situació de Pandèmia els dimarts 5 d’octubre, 9 de novembre i 14 de desembre de 17h a 19h, i sessions centrades en la situació social i política i la relació Catalunya-Espanya els divendres 17 de setembre, 22 d’octubre, 26 de novembre i 17 de desembre de 16h a 18h, amb la satisfacció de ser un espai obert plenament consolidat en l’imaginari de moltes de les persones que ens hi ha acompanyat i hi continuen participant, algunes assíduament i altres de forma intermitent o puntual.

Aquest dimarts 7 de setembre vàrem començar les sessions de l’Eep! amb una de les trobades sobre la situació de Pandèmia en que estem immersos. En aquesta sessió, de retrobament entre aquells que assisteixen de forma més habitual però on també hi ha espai per a les noves cares, es va explicitar per part dels assistents com, a vegades, a la societat es produeixen “debats buits perquè no intenten escoltar a l’altre, reflexionar i pensar. Només s’intenta convèncer a l’altre de la pròpia visió.”

A l’Ésser en Pau el diàleg sincer i respectuós ens obre el camí per poder entendre els diferents punts de vista existents a la nostra societat i per això hi podem trobar persones amb visions, formes de pensar, sentir i viure diferents, tot descobrint també punts de connexió insospitats, transcendint així les etiquetes reductores i visions polaritzades, com persones “pro vacunes”, “anti vacunes”, “independentistes”, “unionistes”, “federalistes”, autonomistes”, “centralistes” o altres o persones que, senzillament, costaten que se’ls atribueix una etiqueta amb la que no s’identifiquen. Tothom es benvingut a l’Eep!

Si tu també vols participar en aquesta experiència transformadora pots apuntar-te (gratuïtament) a la sessió que més t’interessi en aquests enllaços:

Eep! Catalunya/Espanya
https://forms.gle/9PZGDS2wSVFWfomm7
Eep! Pandèmia
https://forms.gle/NQowr7R5BTT2Uo6k9

Suma’t a aquesta onada pacífica!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...