El treball en xarxa en el projecte Vitamina

La Fundació Carta de la Pau està connectada amb les entitats de les diverses ciutats i barris on es desenvolupa el programa Vitamina.

S’està treballant per iniciar d’aquí unes setmanes el nou curs del programa Vitamina- Lideratge Ètic i Transformació Social. De fet, des de fa un dies, la Fundació Carta de la Pau ja connecta amb les entitats de les diverses ciutats i barris on es desenvolupa aquest programa per coordinar tots els grups de joves.

Per exemple, a Mataró, aquest projecte es porta a terme conjuntament amb l’Associació Esportiva i Lleure Cerdanyola de Mataró, l’Associació Joves Gitanos de Mataró i el Club de Futbol Pla d’en Boet.

En el cas de la Mina, els joves que des de fa dos anys participen del programa Vitamina- Lideratge Ètic i Transformació Social, formen part del Club de Lluita Lliure Olímpica La Mina i del Club de Futbol Sala Fòrum La Mina. Però, en aquest cas, la cooperació encara ha estat més activa..

La Fundació també s’ha volgut implicar activament en activitats de desenvolupament del barri. Actualment es participa al Grup de Treball Impulsor del Projecte Educatiu de Barri de La Mina, que coordina Plenaris i les comissions (Comissió Educativa, Comissió Social i Lleure, Comissió Comunitària) i en les taules de treball del Projecte Educatiu d’Entorn de Sant Adrià del Besòs com la taula de Convivència.

Finalment, en el cas de Santa Coloma de Gramenet,el projecte Vitamina -amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa i sota el paraigües del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) – es treballa conjuntament amb l’Institut-Escola Sant Adrià Besòs, la Colla Castellera Laietans de Gramenet, l’IES Terra Roja, la Fundació Intergramenet, la Fundació Germina, l’Associació Juvenil de Karate Can Peixauet, el Centre de Recursos Infantil i Juvenil Rellotge XXI.

I, a més, la Fundació Carta de la Pau col·labora en el treball comunitari que es realitza a la ciutat a través de la Taula de Convivència i Cohesió Social i en la Taula Socioeducativa. Un treball en xarxa que és bàsic per l’èxit i desenvolupament d’un programa que té com a objectiu apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació socials en els seus propis barris i entorns comunitaris.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...