Pacificar el Final

L’objectiu del curs Pacificar el Final de la Fundació Carta de la Pau és equipar a professionals i a persones que tracten amb gent gran o adults que s’enfronten al final de la seva vida amb un model que ofereixi l’oportunitat d’alleugerir els focus d’angoixa d’aquestes persones. L’objectiu d’aquest model és ajudar a alliberar les càrregues emocionals que causen malestar i impedeixen viure en pau l’etapa final de la vida, donant l’oportunitat de valorar les seves vivències i reconèixer els béns creats al llarg de la seva història personal.

El curs Pacificar el Final està dirigit a directius i tècnics de centres d’assistència de la tercera edat, treballadors d’associacions de gent gran, tècnics de l’administració pública i dels serveis sanitaris, professionals independents, estudiants en pràctiques, voluntaris i familiars. El curs Pacificar el Final també es realitza a demanda per a empreses o institucions que sol·licitin aquesta formació per als seus treballadors.

Temari

  • Sessió 1: Presentació del model de pacificació de l’etapa final de la vida, les sis fases. Importància de l’alliberament de càrregues psicoemocionals per a l’emergència de la felicitat.
  • Sessió 2: Els focus d’angoixa de l’ancià, la seva manifestació i jerarquització.
  • Sessió 3: Pacificar focus d’angoixa. Identificació de recursos al nostre abast. La Carta de la Pau i el seu model de transcendència de ressentiments.
  • Sessió 4: L’exploració del vincle entre creences i l’estat emocional de les persones. Gènesi de la tradició judeocristiana.
  • Sessió 5: El reconeixement dels béns creats al llarg de la vida com a vehicle de pacificació. Construcció de la història i aprenentatges de la persona.
  • Sessió 6: El ritual de retrobament conciliador amb el passat. Seguiment i retroalimentació del model.

Metodologia

  • Curs online. Tutoritzat des del Moodle de la Fundació Carta de la Pau.
  • Aquest curs inclou apunts, lectures i vídeos de cada tema i debats moderats des del Moodle de la Fundació.
  • Per a grups o entitats es realitzen sessions a demanda.

Inscripció

Pot realitzar la inscripció mitjançant PayPal.

* 10% de descompte als Alumni de la Fundació Carta de la Pau i inscrits al III Congrés Edificar la Pau. Bonificable per FUNDAE (Fundació Tripartita).