Comença un nou curs del Postgrau de la Fundació Carta de la Pau

Setze alumnes –de cinc països i tres continents diversos– formen part de la novena edició del Postgrau Universitari en “Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques” de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i organitzat conjuntament amb la Universitat de Barcelona.

Per a la construcció de la convivència social en el món en el que creixen els contactes entre persones i grups de diferents identitats, cultures i procedències, és imprescindible comptar amb eines que permetin fomentar una cohesió social basada en la interculturalitat, el coneixement i reconeixement propi i de l’altre com la llibertat social corresponsable. És per això que des de la Fundació es segueix impulsant el Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques amb l’objectiu de dotar dels coneixements teòrics i pràctics necessaris a totes aquelles persones que desitgin contribuir a la construcció d’un món harmònic i en pau.

El 8 de novembre de 2018 comença una nova edició del Postgrau, una formació acadèmica 100% on-line, amb tres sessions presencials d’experts, impartida per la Fundació Carta de la Pau i organitzada conjuntament amb la Universitat de Barcelona a través de l’Institut de Formació Continuada IL3, que ja celebra nou edicions en les que han participat alumnes de més de 20 nacionalitats diferents.

A més, compte amb un quadre docent de grans professionals dedicats a la cultura de la pau, entre els que es troba la directora del Postgrau, la Dra. Begoña Román, doctora en filosofia i professora titular d’Ètica de la Facultat de Filosofia de la UB, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Cataluña, y professors com Jordi Cussó, President de la Fundació Carta de la Pau i economista, el Doctor Francesc Torralda, Vicepresident de la Fundació Carta de la Pau i Director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull, o Jordi Palou-Loverdos, Director de la Fundació, mediador en conflictes nacionals i internacionals i advocat especialitzat en drets humans i justícia transicional, entre altres. Amb ells es treballaran els tres mòduls del curs dedicats a la memòria històrica i la justícia transicional, al paper de la identitat en el conflicte social i la cohesió social i el diàleg. El programa del Postgrau culmina amb un treball final en el qual els alumnes hauran d’aplicar tot el que han aprés.

 

Un Postgrau per persones que volen canviar el món

Els destinataris d’aquesta formació són tots aquells interessats en especialitzar-se en temes referents a la construcció d’una cultura de la pau en els diferents àmbits de la societat. Per això, és un espai acadèmic per agents que s’enfronten cada dia als conflictes originats per la convivència social, des d’educadors fins a treballadors d’entitats no lucratives, aquells que des de l’Administració donen resposta a les situacions de violència o que faciliten processos de diàleg o mediació en conflictes, o que tinguin una vocació social en favor del diàleg, la interculturalitat i la cohesió.

Aquesta nova edició compte amb setze alumnes que des de Colòmbia, Guatemala, Regne Unir, Xina i Espanya busquen millorar el seu entorn a través del diàleg, la mediació i la negociació i la inclusió.

Des de la Fundació donem al benvinguda als nous alumnes i esperem que a través del Postgrau poden adquirir les eines necessàries per donar respostes adequades i efectives als problemes, conflictes i fins a la violència per a la construcció d’una societat basada en una cultura de pau orientada a l’harmonia entre les persones i els pobles en contextos de diversitat creativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...