L’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU han subscrit un Conveni de Col·laboració amb suport econòmic per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a Mataró.

Després d’anys de col·laboració i sinergia, i el Conveni signat l’any 2022, novament en aquest 2023 la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha tornat a rebre el suport dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a Mataró. En compliment de l’objectiu núm. […]

Després d’anys de col·laboració i sinergia, i el Conveni signat l’any 2022, novament en aquest 2023 la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha tornat a rebre el suport dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a Mataró.

En compliment de l’objectiu núm. 17 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, continuem aprofundint en l’aliança entre les administracions públiques, les entitats socials i empreses amb responsabilitat social corporativa (principis ESG). Els serveis socials de l’Ajuntament estan compromesos amb l’entorn i la ciutat, especialment amb les persones i els barris especialment vulnerables. Amb aquest conveni triangulem la sinergia establerta amb l’Ajuntament de Mataró, així com amb la Fundació Iluro de Mataró i l’empresa mataronina Cabré Junqueras. Ahir vam tenir l’ocasió d’agrair aquest suport de la corporació local de Mataró, i especialment a l’Alcalde David Bote i la Regidora de Serveis Socials Laura Seijo (qui fa anys havia estat present en la clausura del primer cicle de 4 anys del primer Grup Vitamina de Mataró), en un acte públic celebrat en la seu de la Fundació Iluro. 

 

El Programa de Lideratge ètic i transformació social Vitamina treballa per a capacitar a la joventut de barris en risc d’exclusió social i, en moments com l’actual, de tensió social i necessitat de gran esforç col·lectiu, fomentar la responsabilitat individual i lectiva dels joves ens sembla de màxima importància. Amb l’impuls del Coordinador del Programa Vitamina, Aron Ànima i la també facilitadora Vitamina Carla Canales, les i els joves experimenten individualment i en grup noves habilitats en lideratge ètic que faciliten el seu compromís amb elles i ells mateixos i amb la seva comunitat. Des de principi d’any que el Programa Vitamina de Mataró aprofundeix la capacitació en lideratge ètic amb dinàmiques especialitzades de grup. 

Aquest és el segon any consecutiu de col·laboració entre els Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per a garantir l’extensió del Programa Vitamina pel territori, en sinergia amb la Fundació Iluro, AiELL Cerdanyola, Pla d’en Boet, Càritas interparroquial, SIS Rocafonda, IES els 5 Sènies, Centri Cívic Raval, Biblioteca Antoni Comas i l’empresa Cabré Junqueras. Aquest Programa va néixer en el barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i cada any treballem per a obrir nous grups en nous territoris, com fem en Santa Coloma de Gramanet, Mataró, Tarragona i Cambrils, i així anar estenent els valors de lideratge ètic i transformació social.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la Pau donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), especialment l’objectiu núm. 4 –educació de qualitat, núm. 5 –igualtat de gènere- núm. 10 -reducció de les desigualtats-, núm. 16 -societats pacífiques i justes-, i núm. 17 – aliances per a aconseguir els ODS i aquest conveni confirma l’aliança entre empreses, organitzacions socials, joves i famílies per a avançar cap a un desenvolupament sostenible, equitatiu i sostenible, amb joves compromesos en els seus barris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...