Activitats d’estiu del programa Vitamina

El juliol 2020 hem optat per realitzar activitats d’estiu diürnes per cada un dels grups Vitamina per separat, per poder assegurar les mesures de prevenció adequades.

Cada any el programa Vitamina aprofita les vacances d’estiu per organitzar activitats on les i els participants poden conviure, posar en pràctica i treballar junts els continguts i eines de lideratge ètic i transformació social que han adquirit i desenvolupat al llarg del curs. Normalment aquestes activitats s’organitzen en format Stage d’Estiu de capacitació intensiva durant cinc dies amb pernocta en una casa en un entorn natural però aquest any, degut a les mesures especials de prevenció front el Covid 19, hem hagut d’adaptar aquest format.

El juliol 2020 hem optat per realitzar activitats diürnes per cada un dels grups per separat, per poder assegurar les mesures de prevenció adequades. L’objectiu d’aquestes sortides però continua essent el mateix: cerquem una culminació de la capacitació en lideratge ètic i transformació social, que els i les joves puguin viure noves experiències, el descobriment de nous  espais naturals, la pràctica de l’oci alternatiu de qualitat, el foment dels hàbits saludables a través d’una alimentació sana, natural i de qualitat, la pràctica de l’esport i l’aventura i la posada en pràctica de tots els continguts treballat al llarg del curs. En aquest aspecte, podem destacar que per una de les joves participants aquesta va ser la primera vegada que es banyava al mar i, tot i les pors, va ser un clar exemple de superació per als seus companys.

Les mascaretes Vitamina han estat una de les eines imprescindibles d’aquestes jornades, no només per assegurar la seguretat de totes i tots, si no també per a la conscienciació de la importància d’actuar amb respecte per al bé comú. A més, aquestes mascaretes fetes per El descosit couture també tenien un missatge de superació ja que en Talla, el responsable de l’empresa, va voler fer partícips els i les joves de com havia estat el seu dur camí com a immigrant des del Senegal fins aconseguir portar endavant el seu desig de treballar cosint.

Van començar les sortides els grups de Tarragona i Cambrils amb capacitació sobre el treball i superació en equip i una baixada esportiva en caiac per l’Ebre. Després un dels grups de Santa Coloma va poder gaudir de vàries activitats aquàtiques a la platja de Badalona, i els grups de Mataró van poder realitzar sortides nàutiques al Club de Vela de la ciutat. Malauradament el grup de 4rt any de Santa Coloma no va poder fer la seva sortida degut a la nova situació de restriccions a l’àrea metropolitana, que ens va obligar a cancel·lar-la. Això sí, esperem poder realitzar al setembre una bona celebració de graduació per haver realitzat els quatre anys del programa i la seva incorporació al programa AlumniVITA.

Les activitats d’estiu han estat possible gràcies al suport de Fundació Probitas i la Diputació de Girona.

Amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...