25 anys contribuint a edificar la pau al segle XXI

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU celebra el seu 25è aniversari en un acte commemoratiu en el que es va compartir la trajectòria, les accions i impactes socials realitzats durant tot aquest temps i es va agrair especialment la col·laboració i el suport de totes aquelles persones que ho han fet possible.

El 29 d’abril de 2019 es va commemorar el 25è aniversari de l’impuls de Carta de la Pau dirigida a l’ONU en un acte solemne i celebrat al Paranimf de la Universitat de Barcelona on van assistir prop de 300 persones vinculades a l’entitat i als seus projectes sobre la pau, el diàleg, la cohesió social i transformació de ressentiments, el lideratge ètic i la transformació social.

El Mg. Rector de la Universitat de Barcelona, el Dr. Joan Elias i García, va ser l’encarregat de donar la benvinguda i d’obrir l’acte, que va ser conduït pel Director de la Fundació, Jordi Palou-Loverdos. Després de la glosa dels 25 anys de l’entitat, a càrrec del sr. Jordi Cussó ,President de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, la Dra. Begoña Roman va oferir la conferència La importància de la cultura i l’acció social per la pau en el segle XXI.

Una de les línies d’acció referents de la Fundació és el Programa Vitamina: les noies i els nois Vitamina de diverses localitats de Catalunya van tenir un paper protagonista a l’acte a través dels testimonis dels i les joves participants i de les seves famílies, gràcies als quals els assistents van poder descobrir la projecció i impacte social del programa i la importància que té pel futur tant dels nois i noies com dels seus pares, mares i el seu entorn. A més, va ser el propi grup de joves el que va dinamitzar la sala d’actes proposant al públic algunes de les activitats que realitzen dia a dia al Programa Vitamina.

El Paranimf de la Universitat es va omplir de musica  gràcies a la peça de hip-hop (rap) de Jhon Slater i els seus companys Vitamina que van compartir el videoclip guanyador del III concurs de Hiphop per la Pau de l’ICIP 2019.

Finalment, i per tancar la secció d’acció social de l’acte, es va produir el lliurament de diplomes de finalització als i les joves de 4rt any del Programa Vitamina, un reconeixement més que merescut per tota la feina realitzada al llarg de quatre anys intensius, tant a nivell personal com grupal, en matèria de lideratge ètic i transformació social dels seus entorns immediats (família, escola i barri).

L’Orquestra Simfònica VOZES, de la Fundación Privada VOZES, va participar en l’ acte amb el concert 25 anys projectant i ofert pau interpretant el 4rt moviment de la Serenata per a corda de P. I. Tchaikovsky, l’Obertura Orpheu dels Infers de J. Offenbach i la Trish-Trash Polka de J. Strauss. Aquest concert és la culminació del projecte de col·laboració i intercanvi  entre els joves de VOZES i del Programa Vitamina que te per objectiu l’acció social a través de la música, per una banda, i del lideratge ètic i transformador per l’altre, per a contribuir a la creació d’entorns de convivència i pau.

La Patrona Delegada de la Fundació, Maria Viñas, va oferir la cloenda de la celebració i tots els assistents van poder gaudir d’un comiat al vestíbul de la Universitat acompanyats d’una copa de cava.

Aquesta commemoració del 25è aniversari  ha estat possible gràcies a la contribució de moltes persones, tant de l’equip de la Fundació com de persones voluntàries properes i llunyanes,  i gràcies al cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Podeu veure un resum de l’acte commemoratori al següent vídeo:

 

Discurs pronunciat per la Sra. Maria Begona Roman Maestre, Vicedegana de recerca de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, en motiu del 25è aniversari de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...